Over Inge Lamé

inge_lame

Zonder Zorgen Zelfstandig (zzzelf) is in oktober 2015 opgericht door mij, Inge Lamé. Mijn doel is om ouderen zo lang mogelijk op een prettige manier zelfstandig thuis te laten wonen. Ik had in mijn omgeving al veel te maken met ouderen en bemerkte dat het inschakelen van betrouwbare hulp een grote drempel vormt.  Betrouwbaarheid is heel belangrijk, maar in de vele gesprekken die ik heb gevoerd met ouderen merkte ik ook dat ze wel hulp willen, maar veel belemmeringen zien en het dan maar zo laten. Vaak was dit de reden waarom ze niet verder op zoek gingen. Bijvoorbeeld een theaterbezoek met begeleiding is een leuk idee, maar het kaartje kopen is al een probleem of hoe gaat het dan met mijn rollator en is er een lift in het theater. Als deze belemmeringen eenmaal een rol spelen, dan wordt niet verder gezocht naar iemand die hiermee kan helpen. Mijn trigger om hier iets aan te willen bijdragen en om mijn toenmalige baan op te zeggen was  door  de gezondheid van mijn vader  en ik zelf in de situatie kwam waarin ik hulp moest gaan zoeken. Dat bleek niet mee te vallen en zeker niet als er verschillende zorg en begeleiding gewenst is.

Langzaam vormde zich het idee om de spin in het web te worden en ouderen te koppelen aan betrouwbare ondersteuning en begeleiding, waarbij ik de juiste match tussen beiden maak en ook nog eens het aanspreekpunt blijf. Als fysiotherapeut weet ik ook dat actief blijven belangrijk is voor lichaam en geest en zorgt dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven. Daarom is mijn doel om ouderen te ondersteunen bij alles wat gewenst is, maar ze wel bij alles te betrekken en samen de activiteiten te ondernemen. Dat is precies wat ik voor ogen heb.

Dit kan alleen als een goede band wordt opgebouwd met degene die de ondersteuning vraagt, maar ook met de familie, zoon of dochter of andere mantelzorgers. Door jarenlange ervaring als fysiotherapeut en mijn contacten met chronische pijn patiënten en mensen met bekkenbodemproblemen, waaronder veel ouderen, durf ik te zeggen dat vooral hier mijn kracht ligt. Het is ontroerend om terug te horen van zowel de oudere als de ondersteuner dat zij het ontzettend fijn met elkaar hebben. Als ik dit hoor, dan is mijn missie geslaagd!

 

Meer weten over zzzelf en over Inge Lamé? Neem gerust contact op

Zonder Zorgen Zelfstandig